2,83 õlut tunnis

1

9 Päeva tagasi ühinesime soomlaste, venelaste, taanlaste ja teiste rahvuste sammuga ning suunasime kinganinad Noblessneri sadamasse, kus toimus õllesõprade “meka-üritus” Tallinn Craft Beer Weekend.

2Meie palverännak algas Tartu-Tallinn bussis, kus tegime kiirelt kodutööd. “English-Indian barley wine with masala spice mix,  agave azul double IPA, quadruple leg IPA – mis asja?! Mis jalg?!”. Terve bussisõit kulus kirjelduste dešifreerimisele, mänguplaani koostamisele ning magamisele, sest kaks tegusat ja pikka päeva oli ees. Tallinnasse saabudes tegime Tuulile tema esimese rohelise kaardi ning jäime ootama Kopli suunaga trammi. Väärtuslikku õllede degusteerimisaega ei tahtnud me raisata tuhande inimese taga järjekorras ootamisega ja seega oli meil käiguks Kaarli kiire samm.

Kohale jõudes ootas meid ees habemikest sumisev kvartal. Garageilikku sadama halli sisenedes saime aru, et oleme jõudnud õigel ajal – meid ei tervitanud järjekorrad, kõik vaadid olid veel täis ning oli võimalus näha kogu ala enne kui plahvatab inimgranaat. Kokku lugesime 31 pruulikoda, mis olid tulnud kokku üle maailma.

3.png

Peale mõnda minutit parima selfie valguse leidmist jooksis halli keskele Põhjal Enn, kes hüüdis vaadikraani taga seisjatele: “Hey guys, we are ready!?”. Järgnev, mis juhtus, olen vaid korra näinud BBC loodusdokumentaalis – janused gnuud kappavad jõe äärde. Inimgranaat on plahvatanud.

IMAG0725 - Copy
Ülelugemine läks sassi aga kindlasti üle tuhande.

Kahe päeva jooksul panime enda maitsemeele spektrid proovile hapude, mõrude, kibedate, magusate, vürtsikate, tummiste, kangete, soolaste, äädikaste, marjaste ning koduste pruulidega. Nägime meister-pruulijaid kelle näod on coasteritel,  saime tuttavaks Pühaste poistega, nägime kuidas Tark Bakter õlut kohapeal pruulis ning õppisime Kataloonia eraldumise plaanist. Samuti oli lõpuks võimalus panna näod ja nimed kokku – tervitused Lehe Gristelile ning Vormsi Arkadile.

Edited with Afterlight (5)

2 Päeva jooksul nautisime 137 õlut 31 pruulija poolt (ehk 2,85 õlut tunnis) – oli esimesest hetkest armumist, salajast äravalamist, üksteisega vaidlemist ning korduvat juurde küsimist. Kõik selle pani kirja Liis nimekirjale, mis meile sisse astudes klaasides jagati. Nimekirjadel hindasime õllesid miinuste ja plussidega, südamete ja kurbade nägudega. Teised külastajad ei olnud nii primitiivsed ning kasutasid Põhjala poolt ülesseatud UnTapped äppi, mis omakorda edastas õllede paremusjärjestust livefeedina  ekraanidel.  Tunnistan, et alguses laadisime kõik endale samuti äppi, kuid mõnele õllele lihtsalt tahtsime anda rohkem kui 5 punkti ning lisada juurde suuri südameid.

Edited with Afterlight (7)
Teise päeva lõpuks oli esimesel kohal Taanilinn Cognac BA, mis jagati nii kiiresti ära, et me ei jõudnudki seda proovida. Õnneks ootab Kaarli külmikus üks pudel oma avamist.

Nendel kahel päeval oli üheks märksõnaks “hindamine” ning leidsime ennast hindamas asju, mida me ei pidanud hindama – lisan siia alla mõned:

Bistroo Kukeke – tõeline veganite paradiis. Tuuli sõi suppi, mida ta oleks tahtnud ära raamida ning seinale panna. Liis ja Kaarel noogutasid rütmis smuutide hindamisel. Kukeke saab meilt ♥♥♥♥♥/♥♥♥♥♥.
Kultuuriklubi Kelm – suurepärane üllatus. Ühes maailma parimas baaris töötamise üks boonuseid on suur ja lai sõprade hulk – see andis tunnistust kui Kelmi sisseastumisel nägime hulk tuttavaid nägusid – teie eest ei saa isegi teise linna põgeneda :). Kelmile anname ♥♥♥♥♥/♥♥♥♥♥.
Red Emperor Baar – aitäh, et oled. Sättisime ennast Red Emperor Music Weeki publikusse ning soojendasime suhteid kõige ägedama baari hõimuga. Red Emperor Baar teenis endale maksimaalsed punktid ehk ♥♥♥♥♥/♥♥♥♥♥.
Pudel Baar – aastaringne TCBW. Tellides oli valikut väga lihtne teha – külmikutes vaatasid vastu täpselt samad pruulid, mis olime 2 päeva järjest mekkinud. Lisaks tahaks kummardada kõlanud muusika ees – hää oli. Pudel teenis endale ♥♥♥♥♥/♥♥♥♥♥.
Keiu Meesak – möku, kes kolis Tallinnasse. Aitäh, et pakkusid viie tärnilist majutust ning panid meid Tallinnas koduselt tundma :). Käi ikka kodus tihedamalt. Keiule jätsime ♥♥♥♥♥♥/♥♥♥♥♥♥.
Tallinna ilm – ettearvamatu nagu alati. Aitäh merelt tulnud tuule eest ning pimestava päikese eest. Ära muutu kunagi ♥♥♥♥♥/♥♥♥♥♥.
Balti Jaama pirukaputka ja Kolme Lõvi Baar – Kopli Combo. Absoluutselt parim viis õhtu lõpetamiseks. Peegelseinte vahel shampust juua Tallinn Music Weeki bändidega ning keelebarjäärist ülehüpates parimaid lihapirukaid tellida. Мы даем ♥♥♥♥♥/♥♥♥♥♥.

Kokkuvõtvalt hindasime enda nädalavahetust väga kõrgelt. Viskame saluti Põhjala suunas, kes kutsus meid kõiki kokku – ootame juba järgmist aastat. Lisaks tulime Tallinnast otsusega, et meil on kindlasti uut külmikut vaja, mis kõik lemmikud ära mahutab (seda võib juba aprillis oodata). Nohikute jaoks lisan alla nimekirja õlledest, mis end meile südamesse sättisid.

Cheers!


 

  • AF Brew (RUS)
    Winter Melancholy – coffee and vanilla imperial Baltic porter 10.3%
    AF Brew/Pi Meadification TCBW Mojito Edition – super dry honey wine aged w lime zest and mint 12%
  • All In Brewing (SWE)
    All In/West Coast Handshake – imperial stout 10%
  • Bakunin (RUS)
    Red Maniac – american smoked chili IPA 6,8%
    Salty Dog – gose 4,5%
  • BBNo (UK)
    19|01 – Classic Gose 4.5%
  • CR/AK (ITA)
    Perfect Circle – agave azul double IPA 7.5%
    Caroni Rum Barrel – amber ale 8.5%
  • Edge Brewing (CAT)
    Stiletto – saison 7.5%
  • Garage Beer (CAT)
    Merlot Series – Berliner Weisse
  • Labietis (LV)
    Pļava (Meadow) – meadowsweet & yarrow ale 6.3%
  • Lehe (EST)
    Big Dog – quadruple leg IPA 17%
  • Lervig (NO)
    Lucky Jack – Grapefruit Edition 4.7%
    A Passion For Sour – wild ale 7.4%
  • Pühaste (EST)
    Hibiscus – Lingonberry Saison 7%
  • To Øl (DK)
    Babushka – barley wine w prunes and dates, port BA 13.5%
  • Õllenaut (EST)
    Õllenaut/Humalove Poro – nordic moss ale 10%